Göz çevresi yorgunluğu için kompres nasıl hazırlanır ve nasıl yapılır sizlere bunu anlatacağız. Göz çevresi yorgunluğunun en büyük sebepleri, stres, yoğun mesai saatleri, uykusuzluk, su tüketmeme ve aşırı tuzlu yiyeceklerle düzensiz beslenme gelmektedir. Bunun yanında aşırı makyaj da göz çevresindeki ışıltıyı gideren unsurlardandır. 

Göz çevresi yorgunluğunu evde yapabileceğiniz maskeler ve kremlerle gidermeniz mümkün, ancak bununla beraber beslenmeye de dikkat etmek gerekir.

Göz çevresini daha sağlıklı bir şekle sokmak için ilk olarak vücutta biriken toksinlerden kurtulmalısınız. Bunun içinde bol su tüketmeli, alkol, sigara, aşırı kahve tüketimi gibi etmenlerden uzak durmalısınız.

Bol yeşillik içeren sebze ve meyvelerle beslenmenizi desteklemelisiniz. Günde en az 8-10 bardak su tüketmelisiniz. Bu sayede vücutta biriken toksinlerin atılımını kolaylaştırmış olacaksınız. Göz çevresi yorgunluğunu gidermek ve şişliklerden kurtulmak için yapacağınız en kolay uygulama, çay kompresidir. 



Sallama poşet çaylar, demlenip soğuduktan sonra göze konur ve 10-15 dakika bu şekilde bekletilir. Ardından temiz bir havlu ile durulayabilirsiniz. Bu bilinen en etkili yöntemlerdendir.

Ayrıca yüzünüze buhar banyosu yapmak da göz çevresi yorgunluğu için etkili bir kompresdir. Yüzünüzü sıcak su dolu kovaya yaklaştırın, ve birkaç dakika bu şekilde bekleyin, ardından yüzünüzü kurulayın. 

Göz altı morluklarının azaldığını ve cildinizin adeta hava aldığını göreceksiniz. Göze ve göz çevresine yapılan aşırı ve devamlı makyajda gözün yorgun olmasını sağlayan etmenlerdendir.

Çok ince ve hassas olan göz derisi, çok fazla kimyasala maruz kalırsa renk değişimi ve solgun gözlerle kendisini gösterecektir. Göz çevresi yorgunluğu için kompres uygulamalarından bir diğeri, soğuk su ya da buz kompresidir.

Bu yöntemde gözlerdeki yorgunluğu alan bir diğer etkili uygulamadır. Ayrıca göz altı morluk ve şişliklere de iyi geldiği bilinmektedir. Bunun yanında salatalık ve çiğ patates de göz yorgunluğu ve şişliğinde kullanılan doğal maskelerdendir. 

Yuvarlak dilimlenmiş çiğ patates ya da salatalığı göz çevresine, göz kapakları üzerine koyun 15 dakika kadar bekletip, temiz bir havlu ile kurulayın.

Düzenli uygularsanız göz altı morluklarından da kurtulduğunuzu göreceksiniz. Saf gül suyu ile göz çevresi bakımını yapmak da göz derisini nemlendiren, canlandıran etkili bir yöntemdir. Makyaj temizliği sonrası yüzünüzü yatıştırma adına, gül suyunu kullanarak bakımını yapabilirsiniz. 

Bütün bunlara ilaveten stresten uzak durup, düzenli uyku alarak, bol su tüketerek daha sağlıklı bir cilde sahip olmanız mümkündür.


← Sonraki Kayıt ( ..ARKADASLAR YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN.. ) Önceki Kayıt →

0 comments:

Son yazılar