Kaya Tuzu Nedir, Nerelerde Bulunur Faydaları Nelerdir?

Sodyum klorürün mineral formu olan kaya tuzu içeriğinde 84 farklı mineral bulunmaktadır ve bu minerallerin kesinlikle herkesin vücuda alması gerekmektedir. Temel besin maddeleri içerisinde yer almakta olan tuz kesinlikle insanların sağlıkları açısından son derecede önemli bir besin kaynağı olmaktadır. Kaya tuzu sofralarımızda yer alan tuzun işlenmemiş olan doğal hali olmaktadır.


Kaya Tuzu Ve Rafine Tuzlar Arasındaki Farklar Nelerdir?
Rafine tuzlar genel olarak vücut içerisinde ödeme sebep olmaktadır. Ancak kaya tuzlarında ise anti-ödem özelliği yer almaktadır. Kaya tuzları içerisinde 84 farklı mineral bulunması ile vücudun tüm ihtiyaçları karşılanabilmektedir. 

Ancak rafine tuzlar içerisinde yalnızca4-5 adet mineral olmasından dolayı kesinlikle vücut için yeterli olmaktadır. Yine kaya tuzunda radyasyon emici özellik bulunmaktadır. Özelikle de tuz lambalarının evler içerisinde dekor olarak bulunması da radyasyon emmesi açısından son derecede yararlı olmaktadır. Yine rafine tuzlar kan basıncını da oldukça yükseltmekte olurken kaya tuzlarının kesinlikle bu denli büyük zararları olmamaktadır.


Kaya Tuzu Nerelerde Yer Almaktadır?
Kaya tuzları genellikle tuz mağaralarından elde edilmektedir. Dağlarda bulunmakta olan bu tuz mağaralarından çıkarılan saf kaya tuzları işlenerek sofralarımıza gelir. İnsan vücudunda yer alması gerekmekte olan 84 minerali içeren kaya tuzları insan sağlığı açısından gerçekten de son derecede önemli olmaktadır. 

Sağlığa birçok farklı faydası bulunmakta olan kaya tuzunun işlenmemiş olması kesinlikle oldukça önemli olmaktadır. İşlenmemiş kaya tuzu sağlık açısından çok daha faydalı olmaktadır. Yalnız bu noktada kişilerin kesinlikle doğal kaya tuzu bulmaya özen göstermeleri gerekmektedir. 

Genellikle aktarlar içerisinde yer almakta olan işlenmemiş kaya tuzları bir miktar sirkeli suyun içerisine atılarak yaklaşık 10 dakika kadar bekletilebilmektedir. Sudan kabarcıklar çıkması halinde kişiler kaya tuzunun doğal olmadığını anlayabilmektedirler.


Kaya Tuzlarının Faydaları Nelerdir?
Kaya tuzları içerisinde yer almakta olan 84 farklı mineral sayesinde kaya tuzu birçok farklı fayda sağlamaktadır. Ancak tabi ki de vücuda gereğinden fazla olacak şekilde alınması vücut içerisinde ödem oluşumuna neden olabilmektedir. 

Bu sebeple de kişilerin kesinlikle gereğinden ve vücutlarının ihtiyaç duyduğundan fazla almamaları gerekmektedir. Yine kaya tuzu faydaları birçok farklı açıdan değerlendirilebilmektedir. Genel olarak özellikleri şu şekilde olmaktadır:

Kaya Tuzu Astım Hastalığına İyi Geliyor
Kaya tuzları evlerde aksesuar olarak lamba gibi dekoratif şekillerde kullanılabilmektedir. Bu şekilde kaya tuzları ısılar ve ışık ile birlikte bulunduğu ortama iyon vermektedir. Böylelikle de bu iyonların bulunan yere yayılması ile birlikte ortam temiz ve ferah bir hale gelmektedir. Bu özellikleri sayesinde astım hastaları için son derecede iyi bir ortam hazırlanmaktadır.


Mineral Deposudur
İnsan vücudu içerisinde yer alması gerekmekte olan mineraller kaya tuzları içerisinde yer almaktadır. Kaya tuzunda bulunan mineraller 84 farklı şekilde olmasından dolayı insan sağlığı açısından son derecede önemli bir durum olmaktadır. Demir, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri içeren bu tuz kesinlikle yeteri miktarda kullanılması gereken temel bir besin öğesidir.


Romatizma Ağrılarında Etkilidir
Romatizma ve kas ağrıları için kaya tuzları son derecede önemli etkiye sahiptirler. İçerisinde yer almakta olan magnezyum minerali sayesinde kas ağrılarına ve kramplara kan dolaşımı hızlandırıcı etkiye sahip olmasından dolayı son derecede etkili olmaktadır. 

Kişiler kramp ya da kas ağrısı sorunu yaşadıkları durumlarda bir miktar kaya tuzu ile bu bölgelere masaj yaptıklarında ağrıları için son derecede faydalı olmaktadır.

Kan Basıncını Dengeler
Kaya tuzu kan basıncına etkisi son derecede önemli bir besindir. Vücut içerisinde kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahip olan kaya tuzu bu özellikleriyle birlikte kan basıncını dengelemektedir. Yine bu özellikleri ile birlikte sindirim problemleri için de son derecede etkili çözümler olmaktadır. Sindirim sorunu yaşayan kişiler kaya tuzu kullanmaya başladıklarında bu sorunlarından rahatlıkla kurtulabilmektedirler.


Ter Kokusuna Deodorant Etkisi Bulunmaktadır

Vücut için ter kokusunu önlemek adına piyasada birçok farklı kozmetik bakım ürünü yer almaktadır. Ancak bu kozmetik ürünlerinin genellikle kanserojen etkiye sahip olduğunu bilinmektedir. 

Bu sebepten dolayı da kişiler ter kokusu olmasını önlemek adına daha doğal bir şey kullanmak istediklerinde kesinlikle kaya tuzundan elde edilmiş olan bakım ürünlerini kullanabilmektedirler.

Koltuk altına kaya tuzundan elde edilmiş olan roll-on ve sabun gibi ürünlerin kullanması son derecede doğal olurken aynı zamanda gün boyunca ter kokusunu da önlemektedir.

← Sonraki Kayıt ( ..ARKADASLAR YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN.. ) Önceki Kayıt →

0 comments:

Son yazılar