Uçucu Yağlar ile Doğal Sinek Kovucu Nasıl Yapılır?

Söz konusu özellikle de yaz ayları olduğunda sinekler gerçekten de tam anlamıyla baş belası olmaktadırlar. Sineklerin insanları ısırdıklarında insan vücuduna mikroplarını bulaştıkları birçok kişi tarafından bilinmektedir. 

Yani sineklerin sadece ısırığı ile bile birçok farklı hastalık meydana gelebilmektedir. Özellikle kişilerin evlerinde bir de küçük çocuklar var ise durum çok daha önemli bir hal alarak kişileri çok daha fazla bir şekilde rahatsız etmektedir. Bu sorunla baş etmek adına piyasa birçok sinek kovucu ilaçlar bulunmaktadır.

Ancak bu ürünler içerisinde yer alan kimyasal maddeler sineklere zarar vererek sinekleri yok ettiği gibi insan sağlığı açısından da son derecede büyük bir tehdit unsuru olabilmektedir. Yine evlerde çocuklar bulunuyorsa bu kimyasal içerikleri olan sinek kovucu ilaçlar çok daha büyük bir tehdit unsuru olabilmektedir. 

Yine özellikle de kişilerin bu tür ilaçlara alerjileri varsa yaz aylarında sineklerin varlığı çok daha büyük bir sorun olabilmektedir. Eğer kişiler bu sorunla baş etmek adına kimyasal yollara baş vurarak bu kez de kimyasallardan gelen hasarlardan korunmak istiyorlar ise çözümü daha doğal olan yöntemlerde bulabilmektedirler. 


Bu aşamada bir takım uçucu yağları kullanarak kişiler evlerinde oldukça kolay olan bir şekilde sinek kovucular elde edebilmektedirler.

Doğal uçucu yağlarla hazırlanan sinek kovucular aynı zamanda böcek ve diğer türlü haşerelerin de uzaklaşmasında son derecede etkili bir yöntem olmaktadır. Üstelik hiçbir şekilde kimyasal içerikleri bulunmamasından dolayı kişiler evlerin, bahçelerinde ve iş yerlerinde gibi sineklerden korunmak istedikleri tüm bölgelerde bu doğal karışımı gönül rahatlığı ile kullanabilmektedirler. 

Yine kişiler hazırladıkları bu karışımı kendi vücutlarına hatta çocukların vücutlarına da sürerek son derecede etkili bir biçimde sineklerden ve böceklerden kurtulabilmektedirler. 

Son derecede kolay bir şekilde temin edilebilecek malzemeler ile evlerinde isteyen herkesin son derecede kolay bir şekilde hazırlayabilecekleri bu karışım sayesinde kişiler yaz aylarında sineklere, böceklere ve diğer türlü haşerelere karşı rahat bir nefes alabilmektedirler.

Uçucu Yağlar İle Doğal Sinek Kovucu Hazırlamak İçin Gerekli Olan Malzemeler
Uçucu ve karışımda kullanılacak olan yağlar sinekleri ve diğer türlü haşereleri uzaklaştırıcı özelliklere sahiptirler. Yine başlıca sivri sinek ve kara sinekler için son derecede etkili bir yöntem olmaktadır. Bu karışım için kullanılan uçucu yağların kokuları havaya yayılmaktadır ve bu kokuyu alan haşereler ile sinekler de kokudan uzaklaşmayı istemektedirler. Son derecede basit bir karışım olan bu karışımı elde etmek adına kullanılması gereken malzemeler şu şekildedir:


1. 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
2. 2 yemek kaşığı cadı ela eğer bu malzeme temin edilememiş ise bunun yerine 2 yemek kaşığı votka da kullanılabilmektedir.
3. 100 damla uçucu yağlardan herhangi birisi
4. Temiz bir bulaşık süngeri ya da bunun yerine temiz bir bez parçası
5. Kapaklı küçük bir tencere

Uçucu Yağlar İle Doğal Sinek Kovucu Hazırlama Aşamaları
Kişiler hazırlayacakları karışım için uçucu yağları aktarlardan son derecede kolay bir şekilde temin edebilmektedirler. 

Sinek kovucu karışım için kişiler eğer aktarlardan uçucu yağları temin edememişlerse bile yine internet ortamı üzerinden bu yağları oldukça kolay bir şekilde temin edebilmektedirler. 

Kişilerin bu uçucu yağları kesinlikle kendilerinden uzak tutmak istedikleri canlılara göre kullanmalarında da oldukça önem vardır. Aynı yağın 100 damlasının kullanılması da karışım için son derecede önemli bir nokta olmaktadır.

Kişiler eğer kendilerinden sinekleri uzak tutmak istediklerinde uçucu yağ olarak lavantayı kullanabilmektedirler. Bu yağın sinekleri uzak tutucu etkisi bulunmaktadır ve ev kullanımı için birçok farklı çeşitleri yer almaktadır. 

Bir başka yağ olan citronella yağı ise hem sinekleri hem de diğer böcekleri uzak tutmak adına kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Özellikle de mumların içerisinde yer alan bu yağ oldukça etkilidir. Yine nane yağı ve okaliptüs yağı da sivri sinekler ve kara sinekler için oldukça etkilidir.

Kişiler uçucu yağlardan sinek kovucu yapmak için öncelikle kapaklı tencere içerisine süngeri yerleştirmeli ve sonrasında ise tencere içerisinde yer alan süngere cadı eda, bitkisel yağ ve 100 damla uçucu yağı boşaltmalıdır. 

Daha sonrasında 10 dakika beklettikten sonra uçucu yağ kullanıma hazır hale gelecektir.

← Sonraki Kayıt ( ..ARKADASLAR YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN.. ) Önceki Kayıt →

0 comments:

Son yazılar