Bitkisel Tentür Nasıl Yapılır?,  Evde Tentür Hazırlama, Merhaba sevgili ziyaretçilerimiz! Sizlere bu gün sunmakta olduğumuz içeriğimiz tentür anlamında fazla kimyasal kullanmadan tamamen orjinal olan evde bitkisel malzemelerle tentür yapmayı anlatacağız.

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek adına çağımızın en önemli unsurlarından bir tanesi olarak kesinlikle içeriği kimyasal olan mümkün olduğunca her şeyden uzak durmak gerekiyor.

Ancak içeriğinde kimyasal maddelerin yer almadığı yiyecek ve içeceklerin nerede ise olmaması nedeniyle sağlıklı yaşama ve kimyasal maddelerden uzak durmaya önem vermekte olan kişiler genellikle mümkün olduğunda kendi yaptıkları ve doğal olan şeylere yönelmektedirler.

Günümüz şartları altında kimyasal maddelerden uzak durmak nerede ise imkansız bir durum olmasından dolayı tamamen kimyasal ürünlerden korunmayı herhalde kimse düşünmemektedir. 

Ancak yine de sağlığına önem veren kişiler kendilerini mümkün olduğunca bu kimyasal maddelerden uzak tutmayı istemektedirler. 

Bu aşamada tentür gibi bitkisel içerikleri de evlerinde içeriğinde kimyasal madde olmadan kendileri yapmak isteyen kişiler bu yazıya kesinlikle göz atmalıdırlar.

Tentür, doğranmış otlar ve alkol ile hazırlanmak olan bir bitki özüdür ve bu hazırlanan bileşimler besin maddelerinin ve bitkilerin uzun süre canlı şekilde kalmasına neden olmaktadır. 

Tentür son derecede önemli faydalar sağlarken, hazır olarak satılan tentürlerin içeriklerinde kimyasal maddeler olması kişilerin akıllarında soru işaretlerinin oluşmasına neden olmaktadır. 

Bu aşamada kişiler kendi evlerinde doğal bir şekilde hazırladıkları tentürler ile besinlerini ve yiyeceklerini doğal yoldan daha uzun süreler muhafaza edebilmektedirler.



Tentür Yapmak İçin Gerekli Olan Adımlar

Evde tentür yapımı için kişilerin yapmaları gerekmekte olan ilk adım kesinlikle kaliteli bir alkol satın almak olmaktadır. Tentür üretilmesi adına en fazla tercih edilmekte olan alkol türü votkadır. 

Votka renksiz, kokusuz ve lezzetli olmasından dolayı tentür yapımı için en çok kullanılan alkol türü olmaktadır. Eğer kişiler votka temin edemezler ise rom, viski ya da brendi gibi alkol türlerini kullanarak da tentürlerini hazırlayabilmektedirler.

Tentür yapımı için yapılması gerekli olan bir başka adım ise kişilerin uygun bir kalıp kullanmaları gerekmesidir. Kişiler evlerinde kendileri doğal bir şekilde tentür yapmak istediklerinde cam, seramik ya da konteyner kapları kullanmaları gerekmektedir. 

Aksi halde tentür yapımı için kullanılan plastik ya da metal kaplar tentür ile birlikte kimyasal reaksiyona girebilmektedir. Bu son sağlık açısından son derecede olumsuz bir durum haline gelebilmektedir. 

Tehlikeli kimyasallar ile karşılaşmak istemeyen kişilerin tentür yapmak adına öncelikli olarak cam ya da seramik kaplar kullanmalarında büyük ölçüde fayda bulunmaktadır.



Tentür Nasıl Hazırlanır?

Tentür yapmak isteyen kişiler karışımlarını göz kararı olacak şekilde ya da ölçüm yaparak hazırlayabilmektedirler. Kişiler karışımlarını diledikleri gibi farklı şekillerde hazırlayabilmektedirler. Taze otlar, toz otlar ya da kuru otlar ile kişilerin tercihlerine göre tentürler biri birinden farklı biçimdeler hazırlanabilmektedir. 

Kişiler eğer tentürlerini taze otlar ile hazırlamak isterler ise öncelikli olarak doğradıkları taze otları cam ya da seramik kase içerisine doldurmalıdırlar. Daha sonrasında ise kullanacakları türdeki alkolü otların üzerini tam örtecek seviyeye gelene kadar doldurmalıdırlar.

Daha sonrasında ise sirke ile tozlu bitki eklemeleri gerekmektedir. Kişiler kurutulmuş otlardan 198 gram, 1 litre alkol ya da sirke ile gliserin karışımı kullanarak da tentürlerini son derecede doğal olan bir biçimde hazırlayabilmektedirler. 

Malzemelerini karıştıran kişiler daha sonrasında kullandıkları kabın kapaklarını asla hava almayacak bir şekilde kapatmalıdırlar. Hazırlanan karışımın daha sonrasında ise kesinlikle serin ve karanlık olan bir alan içerisinde muhafaza edilmesi gerekmektedir. 

Bu alanda kişiler kendileri evlerinde son derecede doğal olan bir biçimde hazırladıkları tentürlerini 8 gün ile bir ay arasında diledikleri süre oyunca muhafaza edebilmektedirler. Tentür bu aşamada ne kadar uzun süre bekletilir ise o derecede daha fazla bir biçimde lezzetli olmaktadır.

Doğal Tentür

Gerek maliyet açısından gerek ise de sağlıklı olması açısından kişiler evlerinde tentürlerini hazırlamak istediklerinde bunu son derecede kolay olan bir şekilde yapabilmektedirler. Oldukça basit bir yapılışının olması ve içeriğinde kesinlikle kimyasal maddelerin yer almayışı sayesinde evlerde tentür yapmak son derecede mantıklı bir olay olmaktadır. 

Bunun yanı sıra dışarıda içeriği kimyasallar le dolu olan tentürlere kıyasla farklı ve lezzetli bir tadı olması sayesinde de kişilerin evde tentür yapmaya daha çok meyilli olmalarına neden olmaktadır. İsteyen herkes evlerinde kendi tentürlerini oldukça kolay şekilde yapabilmektedirler.

← Sonraki Kayıt ( ..ARKADASLAR YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN.. ) Önceki Kayıt →

0 comments:

Son yazılar