Başkasından Alınan Saç Tutar mı? Selamlar bu günde konumuz herkesin merak ettiği bir başka insandan alınan saç kökü bir diğer insana ekildiğinde bu saç büyür mü? Yada Herkesin saçı birbirine ekildiğinde uzar mı? Bu gün sizlere bu konu hakkında geniş bilgi vererek aydınlatacağız.

BAŞKA İNSANLARDAN SAÇ NAKLİ YAPILIR MI ?

Saç nakli, son dönemlerin popüler estetik uygulamalarından biridir. Estetik uygulama denildiğinde çoğu zaman bir gereklilikten çok lüks adına yapılan işlemler gelir akla ama saç ekimi bunun istisna durumlarından biridir.

Aslında bir çok estetik uygulamalar ile kıyaslandığında, saç ekimi gerçekten lüksten ziyade kişinin hayatında ihtiyaç duyduğu değişiklik açısından oldukça önemlidir. Saç ekimlerinde, ekim yapılacak kişinin kendi vücudunda belirlenen, uygun bölümler donör alan olarak seçilir.

 Genellikle bu alanlar ense kısmı, sakal veya göğüs bölgeleridir. Büyük ihtimal ile bu alanlardan elde edilen kıl kökleri, döküm yaşanılan bölgeler için yeterli olmaktadır ancak bunun istisnai durumlarıda vardır elbette.


Geniş alan kellik söz konusu olduğunda bu bölgenin tamamının kapatılabileceği kadar saç kökü transferi sağlanması oldukça zordur. Bu gibi istisnai durumlarda akıllara farklı çözüm yolları gelebilmektedir. Başka insanlardan saç nakli gibi ihtimaller düşünülebilmektedir genellikle.


Peki Bu Mümkün Müdür ?

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte tıp ve estetik alanında da ciddi gelişmeler sağlandığı doğrudur. Kalıcı saç kaybı yaşayan ve yeterli donör alana sahip olmayan danışanlar, bu gelişmelerin ışığında, başka insanlardan saç nakli konusunu araştırmaya başlamışlardır.

Böyle birşey mümkün mü tartışmaya açık bir konudur. Başka insanlardan, vücutta bulunan birçok organ nakli yapılabilirken saç nakli çok daha kolay ve pratik gelmektedir birçok kişiye ama maalesef süreç o şekilde işlememektedir. Hayati öneme sahip birçok organ naklinde, devlet desteği sağlanmaktadır, çünkü bu işlemler oldukça yüksek tarifeler gerektirmektedir.

Normal şartlar altında kişilerin karşılayabileceği meblalar değildir. Hayati tehlikeler söz konusu olduğunda devlet bu konu ile ilgili tüm ödemeleri ssk kapsamı altında üstlenmektedir ancak saç nakli için bu durum söz konusu değildir maalesef ki. Bunun sebebi de, saç ekimini devlet estetik kapsamda değerlendirmektedir ve estetik operasyonlar, sağlık güvencesi kapsamına girmemektedir.

İlerleyen Dönemlerde Başka İnsanlardan Transfer Yapılabilir Mi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, teknolojinin ilerlemesi ile her geçen gün tıp ve sağlık alanında kayda değer yenilikler yapılmaktadır. Şu an için kesin bir tarih verememekle birlikte, ilerleyen dönemler de başka insanlardan saç nakli konusunda da ciddi aşamalar kaydedilecektir.

Ancak önemli olan devlet desteğini alabilmektir. Bu konu ile ilgili de ilerleyen dönemlerde yeni düzenlemelerin yapılacağını temenni ediyoruz. Çünkü kalıcı saç kaybı yaşayan kişiler fiziksel veya biyolojik olarak görünürde herhangi bir sorun yaşamasalar da, psikolojik olarak ciddi boyutlara ulaşan sağlık şikayetleri ile karşılaşabilmektedirler.

Eğer bu derece ciddi boyutlarda rahatsızlıklar yaşıyorsanız şu an için, saç nakli olmasa bile bu konu ile ilgili birçok farklı yöntemin uygulandığı şirket ile bir görüşme yapmanız, hayatınızda yeni bir sayfa açmak için ilk adım olabilir.

 


← Sonraki Kayıt ( ..ARKADASLAR YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN.. ) Önceki Kayıt →

0 comments:

Son yazılar