Visseral Yağlanma Nedir? - Karın içerisinde meydana gelmekte olan yağlanmalara visseral yağlanma denilmektedir. Bu yağlar genel olarak iç organların etraflarını sararak bulunmaktadırlar. Bu yağların fazla miktarda vücut içerisinde oluşması kesinlikle zararlı bir durumdur. Bu yağlar arterlerde birikmekte ve yine aktif yağlar olarak da adlandırılabilmektedir.

Bu tip yağlanmaların olması halinde kişilerin acilen önlem almaları gerekmektedir. Çünkü aksi halde bu durum oldukça ciddi sağlık sorunlarını da kendisiyle beraber meydana getirebilmektedir. Bu sorun diyabet hastalığı riskine, kalp hastalıklarına ve birtakım kanser hastalıklarına da yol açabilmektedir.

Eğer kişilerin olması gerektiğinden çok daha fazla miktarda göbek yağları bulunuyorsa bu durumun hemen önüne geçmeleri gerekmektedir. Ancak kişilerde eğer bir miktar göbek yağı bulunuyorsa bunun sebebi her zaman için viseral yağ olacağı anlamına gelmemektedir. 

Bu duruma kişilerin göbek bölgelerinde deri altında meydana gelen yağ tabakası da olabilmektedir.

Yine bu durumun olmasıyla beraber kişilerde kollarda ve bacaklarda bulunan yağ türünü de görmek son derecede kolay olmaktadır. Aslında viseral yağlanma durumu kişilerde karın boşluğu içerisinde meydana gelmekte olan bir durumdur. 

Bu sebeple de tehdit unsuru haline gelmektedirler. kolay görülmeyen bu durum yine kişilerin vücutlarında ne kadar olduğu gözletilmesi de zordur. Ancak bunu görünüşte anlamanın yolu genel olarak kişilerde geniş bir bel olması, göbeklerinin çıkıntılı olması olarak değerlendirilebilmektedir.

Viseral Yağlanma Nasıl Değerlendirilir Ve Ölçülür?

Bu yağlanmaların teşhis edilmesi gözlemlenerek yapılabilecek bir durum değildir. Bunun için bir takım testler yapılması gerekmektedir. Viseral yağlanma teşhisi kesin olarak yapılması için CT ve MRI testlerinin kişilerde yapılması gerekmektedir. Ancak bunlar kesinlikle son derecede zaman alan ve pahalı olan testler olarak bilinmektedir.

Bunun yerine kişiler sağlık kuruluşlarında kendilerine yönlendirilen yönergelere uyabilmektedirler. Kişilerde tüm vücut yağlarının yaklaşık olarak %10'luk bir dilimi viseral yağlardan olmaktadır. Kişilerin vücutlarındaki tüm yağların toplamı hesaplanır ve bu yağların %10'luk kısımları hesaplanır ise vücut içerisinde viseral yağların ne kadar olduğu tahmin edilebilmektedir.

Yine kişilerin risk altında olup olmadıkları aynı zamanda kişilerin bel çevrelerinin ölçülmesiyle de tahmin edilebilmektedir. Eğer kadınlarda 88cm üzerinde ve erkeklerde ise 102 cm üzerinde ise bu kişilerin risk faktörü altında oldukları söylenilebilmektedir.

Viseral Yağların Komplikasyonları Nelerdir?

Vücut içerisinde yağ hücrelerinin belirli başlı görevleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de enerji depolamaktadır. Ancak her ne kadar yağ hücreleri vücut içerisinde enerji depoluyor olsalar da bu işlemi vücut içerisinde birtakım hormon ve maddeler de üretebilmektedirler. 

Vücut içerisinde üretilen bu hormonlar zaman içerisinde iltihaplanma gibi durumlara da yol açabilmektedir.

Bu durum da kişilerde bazı hastalıkların kronikleşmiş hale gelmesine neden olabilmektedir. Viseral yağların komplikasyonları yine eğer meydana gelen iltihaplanma durumu uzun süre devam ederse kalp hastalığına da neden olabilmektedir. 

Yine meydana gelen bu plakalar kolesterol ve bunlar gibi diğer malzemelerin birleşmesi ile meydana gelmektedir. Bu plakalar zaman içerisinde büyüyerek daha sonrasında ise kopabilmektedirler.

Bu durumun meydana gelmesi halinde atardamardaki kan pıhtılaşarak kanın akışının tamamen ya da kısmi olarak durmasına neden olmaktadır. 

Bunun meydana gelmesi halinde de kalp krizleri meydana gelmektedir. Kişilerde diyabet hastalığı olmasa bile yine de vücut içerisinde göbek yağlarından dolayı bu plakalar meydana gelebilmektedir.

Viseral yağ yine kan basıncını son derecede hızlı bir şekilde yükseltebilmektedir. Yine bu durumda kişilerin en çok önem vermesi gereken konu ise bu yağlanmaların kişilerde uzun vadeli yaşamda son derecede önemli bir tehdit unsuru olabileceğidir.

Viseral Yağlar Nasıl Gider?

Kişiler göbeklerinde meydana gelen fazla yağlanmalardan bir takım diyet ve egzersizler ile kurtulabilmektedir. Viseral yağlardan kurtulma en iyi yolu kesinlikle kişilerin fazla kilolarından kurtulmalarıdır. çünkü kişiler fazla kilolarını verdikçe vücutlarında var olan viseral yağlar da kilolar ile birlikte vücudu terk etmektedir.

Kişilerin bu aşamada tahmini olarak verdikleri 10 kilonun 1 kilosu viseral yağ olmaktadır. Kişiler bu sorundan kurtulmak istediklerinde günde en az 30 dakika boyunca egzersiz yapmalarında yarar vardır. yine diyetisyen yardımıyla bir diyet programı uygulamaları da kişilerin bu sorundan kurtulmalarında büyük ölçüde katkı sağlayacaktır. 

Sağlıklı ve dengeli bir diyetle kişilerin viseral yağlardan kurtulmaları son derecede kolay olabilmektedir.


← Sonraki Kayıt ( ..ARKADASLAR YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN.. ) Önceki Kayıt →

0 comments:

Son yazılar