Kalp ve tansiyon hastalarına saç ekimi işlemi hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Saç dökülmesinin birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıktığı görülmektedir. Dökülmenin yoğun olduğu kişilerde aynı zamanda kalp hastalığı, tansiyon ve de şeker hastalığı şikayetleri de sıklıkla söz konusu olabiliyor. 

Bilindiği gibi saç ekimi işlemi hemen her yaşta uygulanabilmektedir. Fakat işlemin olumsuzlukları olduğunu da unutmamak gerekiyor. Peki kalp ve tansiyon hastalarına saç ekimi yapılabilir mi? 

Tansiyon ve kalp hastalarının saç ekimi yaptırdıktan sonra nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Tansiyon sorunu olan hastalara ekim işlemi yapılmadan önce uzman bir hekim tarafından tansiyon kontrolü yapılması gerekir. Kontrollerin ardından ise işlem esnasında da tansiyonun çıkmaması için önlem alınmalıdır. 

Elbette ki bu noktada hastalara da çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Ekim yaptırmayı planlayanların, saç ekimi yapacak kurumlara hangi hastalıklara sahip olduğunu açıkça bildirmesi şarttır. Çünkü uygulanan işlemlerde, kişilerin sağlık durumuna göre karar verilir. 

Saç ekimi esnasında hastanın tansiyonun yükselmesi beraberinde daha yeni komplikasyonların da ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Söz konusu tehlikenin ortaya çıkmaması içinse tansiyonun düşürülerek işleme devam edilmesi önerilir.

Saç ekimi yaptıracak olan hastalarda kalp rahatsızlığı varsa da çeşitli riskler söz konusudur. Ekim işlemine geçilmeden önce mutlaka bir kardiyoloji uzmanının da görüşünün alınması gerekir. 

Eğer doktor işleme onay verirse ve herhangi bir sakıncası olmadığını belirtirse ekim işlemleri için ön hazırlıklar yapıldıktan sonra saç ekiminin kısa sürede tamamlanması mümkün olacaktır.


← Sonraki Kayıt ( ..ARKADASLAR YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN.. ) Önceki Kayıt →

0 comments:

Son yazılar