Dudak yumuşatıcı için doğal tarif organik dudak yumuşatıcı tarifi, Sizinde kendiniz için evde hazırlayabileceğiniz en güzel tariflerden birisini sizlerle paylaşıyoruz.

 

DUDAKLARINIZI YUMUŞATMAK İÇİN

Dudak çatlaması özellikle soğuk havalarda en sık görülen cilt problemlerindendir. Kuru ve çatlamış dudakları yumuşatmak için evde kendinizin kolayca hazırlayacağı birkaç basit formül belirledik sizler için. Dudak masajı yapmak dudağınızdaki kan dolaşımını hızlandıracağından, hem dudağınızı yumuşatır, hemde daha dolgun durmasını sağlar.

HAZIRLANIŞI

Yumuşak bir diş fırçasını sıcak suya batırın ve dudağınızı masaj yapar gibi dairesel hareketlerle fırçalayın. Bu işlemi çok bastırmadan hafifçe yapın. 

Masaj uygulamasından sonra, 1 damla tatlı badem yağına, 1 damla lavanta yağı ekleyin ve bu karışımı parmağınızla masaj yaparak dudaklarınıza yedirin. Bu işlemi özellikle sabah uyandığınızda ya da gece uyumadan önce yapabilirsiniz.

Soğuk havalarda evden çıkmadan önce uygularsanız, dudaklarınız gün boyu nemli ve yumuşacık olacaktır. Dudaklarınızı yumuşatmak için nemli tutmak önemlidir. Bunun için evde kendinizin hazırlayabileceği formül olarak, tatlı badem yağı serumunu önerebiliriz.

4 damla tatlı badem yağını, 1 damla çay ağacı yağı ile karıştırın, her gün alt ve üst dudağınıza masaj yaparak nemlendirin. Bu şekilde kısa sürede, yumuşacık dudaklara sahip olduğunuzu göreceksiniz. Dudaklarınızı nemli tutmak onların yumuşacık olmasını sağlayacaktır.

Ancak dudakları sürekli yalamak onların daha fazla çatlamasını, kurumasını sağlayacaktır. Ağız içinde bulunan bakteriler tükürük ile dudağınıza yapışacak ve o bölgenin kuru kalmasına neden olacaktır. 

Özellikle yemek sırasında yağlanan dudakları temizleyin ve yemeklerden sonra mümkünse su ile yıkayın. Çatlak dudaklara ruj sürmekten kaçının.

Önce hasarlı bölgeyi onarın, ardından makyajınızı yapabilirsiniz. Mümkünse nemlendirme özelliği olan rujlar kullanın. Hatta bir dudak nemlendiricisi üzerine rujunuzu sürmeniz daha yararlı olacaktır. Bal da dudak bakımında çok faydalı bir üründür. 

Bal içerisine yine bir kaç damla tatlı badem yağı damlatıp, bu şekilde dudağınıza sürerseniz daha etkili bir sonuç alırsınız.

Soğuk havalarda dışarda açık kalan dudaklara daha hassasiyet göstermek gerekir. Çünkü soğuk hava da özellikle çatlamaya meyillidir. 

Aloe vera da yapılmış dudak kremleri de çatlayan dudaklar için çok faydalıdır. Dudaklara limon suyu sürmek, doğal ve canlı bir görünün elde etmenizi sağlayacaktır.


← Sonraki Kayıt ( ..ARKADASLAR YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN.. ) Önceki Kayıt →

0 comments:

Son yazılar